ГоловнаПолітика

Фігурантів справи про стрілянину в Мукачеві випустили з-під варти

Чотирьох бійців "Правого сектору" взяли на поруки.

Фігурантів справи про стрілянину в Мукачеві випустили з-під варти
Фото: mukachevo.net

Усіх підозрюваних у стрілянині в Мукачеві 11 липня 2015 року звільнили з-під варти.

Таке рішення ухвалив суд у понеділок.

Володимира Бурчу, Сергія Деяка, Романа Мунчака і Родіона Горбенка відпустили на поруки мера Сколе Володимира Москаля і народного депутата Михайла Головка, пише mukachevo.net.

Раніше з фігурантів справи зняли звинувачення в тероризмі, залишивши бандитизм.

Нагадаємо, 11 липня 2015 року бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Михайлом Ланьом. Той запросив частину бійців у свій кабінет. У цей час хтось (за основною версією - з решти "правосіків") вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого у свій джип, проте пізніше дозволили "швидкій" забрати потерпілого; згодом він помер.

У перестрілці з міліцією двох бійців ПС було вбито. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по ньому з гранатометів, і заховалися в лісі. У перестрілці отримали поранення шість міліціонерів. Пізніше двоє бійців ПС здалися, шестеро втекли. Ще двох представників "Правого сектору" затримали.

На початку вересня 2015 року двоє утікачів - членів ПС загинули в ДТП у Дніпропетровській області.

Наприкінці червня минулого року Генеральна прокуратура передала в суд кримінальне провадження проти чотирьох членів "Правого сектору", розпочате за підозрою в причетності до перестрілки в Мукачеві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram