ГоловнаПолітика

Вдова Вороненкова підтвердила, що ФСБ викрала водія чоловіка напередодні вбивства

Російська спецслужба схопила водія колишнього депутата в Білорусі.

Вдова Вороненкова підтвердила, що ФСБ викрала водія чоловіка напередодні вбивства
Архив
Фото: facebook.com/maximilian.sorokin

Вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова підтвердила, що ФСБ затримувала в Білорусі водія її чоловіка напередодні вбивства.

"Їде наш водій напередодні, перетинає кордон Білорусі ... На блок-посту Гомеля зупиняють водія і туди викликають нібито прикордонників. А насправді приїжджають два автобуси з ФСБ-шниками, нашого водія викрадають", - розповіла Максакова в інтерв'ю телеканалу ZIK, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, згодом водія конвоювали в Брянську область РФ.

"Вони викрали людину з території Білорусі, конвоювали його в Брянську область, там вони утримували його протягом 12 годин, позбавили зв'язку, не годували, не давали спати, ставили безліч запитань... Коли в результаті Влад усе-таки перетнув кордон України і приїхав цього ж самого ранку до Києва, у Дениса сталося якесь полегшення... Замість того, щоб подумати, для чого все це було", - розповіла вдова Вороненкова.

На думку Максакової, цей факт повинні розслідувати білоруські органи. "Це що було таке? Після цього мені будуть говорити, що російські спецслужби, ФСБ не причетні до того, що сталося? Вони були настільки втягнуті, настільки всередині всього... Як вони це зробили, чи вони це зробили, - не можу сказати, але це точно входило в коло бажань", - сказала вона.

За словами Максакової, у неї є всі дані людей, які викрадали водія, і вона може їх надати.

"Я все одно не вважаю, що Путін був у курсі того, що станеться 23 березня... Я вважаю, що вони [співробітники ФСБ] зробили те, що вони хотіли і мріяли зробити", - сказала вдова Вороненкова.

Раніше головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов у своїй статті написав, що Вороненков у день вбивства йшов на зустріч зі знайомим водієм, який приїхав з Москви і міг діяти в інтересах російських спецслужб.

Посилаючись на оперативні дані українських спецслужб, журналіст повідомив, що водія Вороненкова при перетині російського кордону затримували співробітники ФСБ і піддавали жорсткому тиску.

Вороненкова убили в центрі Києва 23 березня. Вбивця був поранений охоронцем екс-депутата і згодом помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram