ГоловнаПолітика

Учасники Форуму вільної Росії зажадали повернути Україні Крим і Донбас

Несистемна опозиція РФ виступає за виведення російських військ з території України.

Учасники Форуму вільної Росії зажадали повернути Україні Крим і Донбас
Фото: forumfreerussia.org

У столиці Литви пройшов III Форум вільної Росії. У підсумковій заяві його учасники підкреслили, що вважають Крим частиною України і закликали боротися з агресивною зовнішньою політикою Кремля.

Текст заяви опубліковано на сайті майданчика:

"Агресія Кремля проти України є міжнародним злочином.

Деякі російські політичні та громадські діячі не наважилися дати принципову оцінку анексії Криму і російській агресії на сході України. Форум Вільної Росії вважає за необхідне цю оцінку дати, керуючись критеріями права і моралі.

Війна Кремля проти України порушує територіальну цілісність України, Статут ООН, Заключний Акт Наради з безпеки і співробітництва в Європі, Декларацію про створення СНД, Будапештський меморандум, двосторонні російсько-українські договори, Кримінальний кодекс РФ і повністю підпадає під визначення агресії, яке дала Генеральна Асамблея ООН.

Окупація та анексія території України, що супроводжуються масовими репресіями проти кримських татар і українців, що забрали понад десяти тисяч життів, стали ганебними плямами російської історії.

Війна повинна бути негайно припинена, російські війська повинні бути виведені з усієї території України, включно з Кримом і Донбасом, а міжнародно визнаний російсько-український кордон має бути відновлено.

Майбутня вільна Росія буде прагнути до встановлення добросусідських відносин з Україною на основі принципів міжнародного права".

Форум вільної Росії - постійно діючий майданчик, одним із головних завдань якого є формування інтелектуальної альтернативи режиму Володимира Путіна. У його роботі беруть участь російські політики і публіцисти, блогери та журналісти, громадські активісти та відомі міжнародні експерти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram