ГоловнаПолітика

Поліція Хмельницького отримала нові кросовери Мitsubishi

В регіони почали надходити японські позашляховики.

Поліція Хмельницького отримала нові кросовери Мitsubishi
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Нацполіції Сергій Князєв у суботу в Хмельницькому вручили правоохоронцям області ключі від п'яти нових службових автомобілів Мitsubishi Outlander PHEV з екологічними двигунами.

"25 травня уряд Японії передав нам понад шість сотень сучасних позашляховиків. А вже сьогодні їх почали отримувати поліцейські в регіонах. Хмельницька область, до речі, одна з перших", - наводять на сайті МВС слова Авакова.

Відразу після вручення автомобілі вирушили в райони області. Там їх будуть використовувати групи реагування патрульної поліції.

Автопарк поліцейських Хмельницького в суботу поповнився також чотирма автомобілями Daewoo Lanos. Сертифікати на автомобілі правоохоронцям вручив голова Хмельницької облдержадміністрації Олександр Корнійчук. Ці авто призначені для служби дільничних офіцерів поліції.

Під час візиту в головне управління керівництво МВС і Нацполіції ознайомилося з роботою сучасного ситуаційного центру. Його працівники миттєво реагують на події в будь-якій точці регіону.

"У 2010 році зареєстровано 10 000 дзвінків, а в 2016 - 160 000. Однак це не свідчить про зростання злочинності, оскільки кількість скоєних злочинів у Хмельницькому зменшується. Це свідчить про зростання довіри населення, про те, що ми повернулися обличчям до народу, до тих людей, яких ми зустрічаємо щоранку в під'їзді або магазині", - сказав Князєв.

Нагадаємо, що спочатку поліція домовилася з Японією про поставку 635 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV за ціною 1 510 932 грн, що в грошовому еквіваленті становить 58,6 тис. доларів за один автомобіль. Ціна виявилася сильно завищеною, здійнявся скандал. Тоді контракт переглянули, і сторони домовилися, що Mitsubishi Motors поставить на 101 автомобіль більше.

З жовтня 2015 року Японія передала Україні 1,6 тис. поліцейських автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram