ГоловнаПолітика

Філатов призначив головою муніципальної поліції командира дніпропетровського "Беркута" часів Майдану

Мер Дніпра захопився realpolitik.

Філатов призначив головою муніципальної поліції командира дніпропетровського "Беркута" часів Майдану
Андрей Ткаченко

Мер Дніпра Борис Філатов призначив командира дніпропетровського "Беркута" часів Майдану Андрія Ткаченка керівником комунального підприємства "Муніципальна поліція".

"Я беру на роботу в міськвиконком командира дніпропетровського "Беркута" часів Майдану - Андрія Ткаченка. Тепер він, а не правосек і доброволець Кирило Харахулах, буде командувати муніципалами", - написав Філатов у фейсбуці.

"Я не буду виправдовуватися. Кричати про те, що Андрій не причетний до злочинів проти мітингувальників. Що не кинув своїх підлеглих, коли мвсне керівництво боягузливо втекло з Києва. Що зупинив непоправне, коли з Консерваторії снайпер почав стріляти в дніпровських "беркутів" і поранив шістьох осіб. Що в 2014-му, командуючи полком ППС, організував у Дніпрі ефективну систему безпеки від диверсій і терактів. І навіть пройшов напівбожевільну люстраційну перевірку", - додав мер Дніпра.

"Ми живемо у складний час. Який потребує професіоналів. Це "realpolitik", панове добродії, а вона буде складнішою, ніж кришталеві ілюзії та соплі у фейсбуці", - підсумував Філатов.

Про події на Майдані 20 лютого 2014 року Ткаченко розповідав Соні Кошкіній для книги "Майдан. Нерозказана історія".

Основними завданнями КП "Муніципальна поліція" Дніпровської міської ради визначено забезпечення прав членів територіальної громади у сфері благоустрою та громадського порядку; створення умов для виконання рішень міської ради та її виконавчих органів; забезпечення захисту майнових прав територіальної громади міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram