ГоловнаПолітика

УЄФА закликав Україну вирішити проблеми функціонування НСК "Олімпійський" до жовтня

У травні 2018 Київ прийме фінал Ліги чемпіонів.

УЄФА закликав Україну вирішити проблеми функціонування НСК "Олімпійський" до жовтня
Фото: Сергей Нужненко

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) закликає Україну вирішити проблеми, пов'язані з функціонуванням національного спортивного комплексу "Олімпійський", до жовтня.

Про це йшлося на засіданні організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017-2018 років, що відбулися в п'ятницю під головуванням голови Адміністрації Президента Ігоря Райніна, повідомляє прес-служба президента.

"Так, за словами віце-президента Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Григорія Суркіса, експерти УЄФА назвали низку першочергових кроків, які повинні бути вирішені, зокрема до жовтня 2017 року на НСК "Олімпійському" повинні бути проведені необхідні роботи для підготовки стадіону до матчів", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що на цей час рахунки спортивного комплексу за рішенням суду арештовані за борги з 2012 року.

Райнін звернувся з проханням до голови бюджетного комітету Верховної Ради, Президента Федерації футболу Андрія Павелка та голови комітету зі спорту Ради Артура Палатного, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, міністра фінансів Олександра Данилюка та міністра юстиції Павла Петренка запропонувати до середини червня механізми вирішення проблем, пов'язаних з функціонуванням НСК "Олімпійський".

Також серед першочергових вимог УЄФА розробка плану транспортного сполучення між аеропортами і центром Києва на час проведення фінальних матчів, забезпечення готелями належного рівня.

Райнін запропонував провести наступне засідання оргкомітету з підготовки та проведення в Україні Ліги чемпіонів в 2018 році з футболу в червні.

Нагадаємо, що 24 травня 2018 року фінал жіночої Ліги чемпіонів прийме стадіон "Динамо", а 26 травня 2018 року фінал чоловічого турніру - НСК "Олімпійський".

У 2012 році на "Олімпійському" проходили матчі чемпіонату Європи, включно з фіналом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram