ГоловнаПолітика

Ув'язнений у РФ українець Панов подав скаргу до Європейського суду з прав людини

Українець має намір домагатися скасування йому запобіжного заходу.

Ув'язнений у РФ українець Панов подав скаргу до Європейського суду з прав людини
Фото: Фонтанка

Український політв'язень Артур Панов, якого звинувачують у підготовці теракту в Ростові-на-Дону, звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на порушення кількох статей Конвенції про права людини.

Як повідомляє Кавказький вузол, Панов також має намір домагатися скасування йому запобіжного заходу.

Скаргу до Європейського суду з прав людини Панов подав у середині травня, відзначає видання.

За словами Панова, скарга стосується порушення статей Конвенції про права людини - ст. 5 (право на свободу та особисту недоторканність), ст. 6 (право на справедливий судовий розгляд).

"До скарги були додані всі постанови про продовження мені запобіжного заходу, починаючи з моменту мого затримання. Будемо домагатися, щоб Україну включили в справу як третю сторону. Зараз я маю намір рішенням Євросуду домогтися скасування запобіжного заходу - як мінімум. Буду продовжувати вимагати від Росії повернути мене на Україну", - повідомив виданню Панов.

Також повідомляється, що призначене на 26 травня засідання в суді не відбулося через неявку перекладача. Розгляд справи продовжиться 31 травня о 11:40.

Коментарів з боку звинувачення щодо скарги Панова не надходило.

Нагадаємо, на початку травня Панов оголосив сухе голодування. Українець вимагав екстрадиції його в Україну протягом двох тижнів.

Як повідомлялося, громадянин України Панов звинувачується російським слідством у підготовці терористичного акту в Ростові-на-Дону з допомогою саморобного вибухового пристрою. Зробити це він мав намір у місці масового скупчення людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram