ГоловнаПолітика

"Народний фронт" підтримує звільнення голови "Укрзалізниці", - Бурбак

Голова фракції переконаний, що гідного керівника "УЗ" можна знайти в Україні.

"Народний фронт" підтримує звільнення голови "Укрзалізниці", - Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" поділяє думку міністра інфраструктури Володимира Омеляна про звільнення керівника ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Бальчуна.

Про це заявив керівник фракції "НФ" Максим Бурбак.

"Вважаю рішення міністра про те, що пан Бальчун повинен піти, правильним. Я його підтримую в цьому. Упевнений, що ми зможемо знайти гідного керівника "УЗ" в Україні, який буде виконувати свої обов'язки, а не займатися гастролями по світу. Гастролерів нам уже вистачає", - сказав Бурбак.

Він також заявив про негативні результати діяльності підприємства протягом року.

"Як міністр інфраструктури у липні 2014 року підписував наказ №200, яким впроваджувалася реформа "Укрзалізниці" - створення ПАТ "Укрзалізниця" - для того, щоб ця компанія розвивалася. Що не було зроблено за минулої рік: зірвано план оновлення рухомого пасажирського складу, зірвано план надання нашим зернотрейдерам можливості перевезти зерно в порти України і поповнити бюджет держави", - сказав Бурбак.

Нагадаємо, Бальчун готовий продовжити контракт із Кабінетом Міністрів, який спливає на початку червня. Він погодився, що процес перетворення "Укрзалізниці" відбувається не такими швидкими темпами, як він розраховував, але вважає несправедливими закиди у відсутності реформ.

Водночас міністр інфраструктури в інтерв'ю телеканалу Zik заявив, що Бальчуну потрібно йти.

Бальчун очолив "Укрзалізницю" в червні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram