ГоловнаПолітика

Голова місії МВФ вказав Україні на необхідність пенсійної та земельної реформ

П'ятий транш виділять, коли Рада проголосує ці законопроекти.

Голова місії МВФ вказав Україні на необхідність пенсійної та земельної реформ
Фото: EPA/UPG

Місія Міжнародного валютного фонду, яка з 16 травня перебувала в Україні, щоб розпочати обговорення виділення п'ятого траншу в рамках кредитної програми EFF, в п'ятницю завершила свою роботу.

За її підсумками голова місії Рон ван Роден виступив із заявою, в якій вказав Україні на необхідність проведення пенсійної та земельної реформ.

"Проведення структурних реформ залишається ключовим фактором забезпечення потужного і сталого економічного зростання, такого потрібного Україні на середньострокову перспективу. З огляду на це, місія провела плідні дискусії з представниками влади щодо реформ, необхідних для поліпшення продуктивності, залучення інвестицій і зміцнення державних фінансів. Як і передбачено програмою, ці дискусії фокусувалися на пенсійній та земельній реформах і на заходах, необхідних для пожвавлення приватизаційного процесу і забезпечення конкретних результатів в антикорупційних зусиллях", - заявив він.

Виділення п'ятого траншу залежить від того, чи підтримає Верховна Рада відповідні законопроекти.

Нагадаємо, в березні 2015 року МВФ відкрив чотирирічну програму EFF для України на суму $17 млрд. Вона передбачала проведення щоквартального перегляду програми і виділення Києву у 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Перший транш на $5 млрд Україна отримала в березні 2015 року, другий на $1,7 млрд - у серпні 2015 року і третій на $1 млрд - у вересні 2016 року. Виділення четвертого траншу затягувалося через тривале узгодження реформ.

3 квітня рада директорів МВФ завершила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF для України.

5 квітня МВФ перерахував Україні 1 млрд доларів чергового траншу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram