ГоловнаПолітика

Чернівецька міськрада заборонила "Опоблок"

Депутати і мер, які були помічниками нардепів-регіоналів, повинні скласти повноваження.

Чернівецька міськрада заборонила "Опоблок"
Фото: http://opposition.org.ua

Чернівецька міськрада 25 травня ухвалила рішення заборонити діяльність партії "Опозиційний блок", а також провести люстрацію всіх колишніх "регіоналів" і мера Олексія Каспрука.

Про це повідомляє Укрінформ.

"На 29-й сесії Чернівецької міської ради VII-го скликання 25 травня депутати ухвалили рішення заборонити діяльність партії "Опозиційний блок", а також провести люстрацію всіх колишніх "регіоналів" та міського голови Олексія Каспрука", - йдеться в повідомленні.

З відповідною пропозицією виступив керівник фракції "Свобода" в міській раді Андрій Ілюк. Він також запропонував проголосувати за рекомендацію меру не призначати у виконавчі органи влади Чернівців колишніх членів Партії регіонів. Після короткого обговорення та доповнень депутати таке рішення ухвалили.

У проголосованому проекті йдеться, що крім колишніх регіоналів, міському голові не варто брати на роботу і комуністів. А депутати і мер, які були помічниками народних депутатів-регіоналів, повинні скласти повноваження.

Наголошується, що причиною рішення стало призначення на посаду директора департаменту ЖКГ міської ради Ярослава Кушнирика, який був членом Партії регіонів.

Напередодні повідомлялося, що слідство отримало докази того, що "Опозиційний блок" причетний до побиття ветеранів АТО у Дніпрі 9 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram