ГоловнаПолітика

Екс-голову Харківської податкової взяли під варту із заставою 11,6 млн гривень

Адвокати вимагали госпіталізувати Роздайбіду, оскільки він "має проблеми зі здоров'ям".

Екс-голову Харківської податкової взяли під варту із заставою 11,6 млн гривень
Фото: Depositphotos/JanPietruszka

Екс-голову ГУ Міндоходів у Харківській області Андрія Роздайбіду взяли під варту на два місяці. Також суд встановив йому заставу в розмірі 11,6 млн гривень.

Таке рішення ухвалив суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань, повідомляє Громадське.

Роздайбіду підозрюють в участі у злочинній схемі режиму Януковича, перевищенні службового становища і розкраданні державних коштів через податкові махінації.

Також адвокати вимагали у суду госпіталізувати Роздайбіду, оскільки він "має проблеми зі здоров'ям".

До цього повідомлялося, що Роздайбіді викликали "швидку" до Печерського суду під час обранні йому запобіжного заходу. Затриманий екс-глава Харківської податкової під час судового засідання заявив, що йому стало погано. Після цього суддя оголосив перерву і ухвалив викликати карету швидкої допомоги.

Нагадаємо, 26 керівників обласних управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Увечері 24 травня почалися суди щодо обрання запобіжного заходу для затриманих. У підсумку Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави п'ятьом податківцям - екс-начальникам Луганської та Полтавської обласних податкових служб Олександру Антіпову і Володимиру Задорожному, а також екс-начальникам Святошинської, Подільської та Дарницької податкових служб м. Києва Юрію Мостіпану, Олексію Ярошенку та Юрію Кравченку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram