ГоловнаПолітика

Екс-голову харківської податкової заарештовано із заставою 100 млн гривень

Ще одного колишнього топ-податківця відпустили під особисте зобов'язання.

Екс-голову харківської податкової заарештовано із заставою 100 млн гривень
Станислав Денисюк
Фото: www.sq.com.ua

Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці екс-голову Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка з можливістю внесення 100,32 млн гривень застави.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також допустив, що затримання в рамках розслідування справи про податкові майданчики триватимуть. "Радше за все, вертольоти прилетять за тими, хто їх точно не очікує!.. Трохи пізніше", - написав головний військовий прокурор у Фейсбуці.

Також Печерський райсуд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання для екс-начальника Харківської обласної державної податкової інспекції Андрія Криволапова, також затриманого в рамках антикорупційної операції 24 травня.

У цей час Печерський суд на Хрещатику вирішує питання про обрання запобіжного заходу для ще трьох затриманих. Також заплановано ще вісім засідань стосовно інших затриманих у Печерському суді, розташованому в Хрестовому провулку.

Нагадаємо, керівників обласних управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доставили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами.

Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет. Збиток державі від цього оцінюють у 96 мільярдів гривень.

Під час обшуку в екс-начальника луганської податкової Олександра Антипова знайшли 3,8 млн доларів готівкою, а в екс-голови київської податкової Олега Низенка, який виїхав до Іспанії, знайшли $1 млн, €250 тис. і 2 кг золота.

Увечері 24 травня суд почав обирати запобіжного заходу для затриманих. Для Антипова встановили заставу 15 млн гривень без взяття під варту, ще четверо колишніх податківців отримали можливість вийти під заставу або під особисте зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram