ГоловнаПолітика

Аваков перерахував вилучені в колишніх податківців гроші і цінності

Міністр обурений тим, що суд відпускає затриманих.

Аваков перерахував вилучені в колишніх податківців гроші і цінності

Правоохоронці вилучили 3,7 кг золота, 50 кг срібла, 5,5 млн доларів, 3,8 млн гривень і 280 тис. євро під час обшуків у колишніх керівників податкових органів 24 травня.

Про це журналістів повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"3,7 кг золота, 50 кг срібла - це все вчорашні результати (обшуків) - 5,5 млн доларів готівкою, 3,8 млн гривень і 280 тис. євро, різна ювелірка", - перерахував він.

Міністр обурився тим, що 24 травня Печерський районний суд Києва відпустив з-під варти п'ятьох затриманих під заставу або особисте зобов'язання.

"Ми такого не розуміємо і зрозуміти не можемо. Я дуже розраховую, що сьогоднішні рішення суду стосовно ключових фігурантів цієї справи будуть більш об'єктивними. Якщо цього не буде, то ми будемо сідати з генпрокурором і думати про якісь інші реакції", - сказав Аваков.

Він також закликав громадськість вплинути на цю ситуацію.

Нагадаємо, керівників обласних управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доставили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами.

Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет. Збиток державі від цього оцінюють у 96 мільярдів гривень.

Під час обшуку в екс-начальника луганської податкової Олександра Антипова знайшли 3,8 млн доларів готівкою, а в екс-голови київської податкової Олега Низенка, який виїхав до Іспанії, знайшли $1 млн, €250 тис. і 2 кг золота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram