ГоловнаПолітика

У Києві відбулася церемонія передачі автомобілів Mitsubishi Outlander поліцейським

Поліцейські отримали 635 гібридних позашляховиків.

У Києві в четвер, 25 травня, відбулася церемонія передачі нових автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) українським поліцейським.

У ній взяли участь прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, посол Японії в Україні Шигекі Сумі, президент Mitsubishi Motors Осама Масука.

За словами голови Національної поліції Сергія Князєва, автомобілі вийдуть на патрулювання до кінця тижня і будуть передані в усі регіони країни.

Нагадаємо, що спочатку поліція домовилася з Японією про постачання 635 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV за ціною 1 510 932 грн, що в грошовому еквіваленті становить 58,6 тис. доларів за один автомобіль. Ціна виявилася сильно завищеною, зчинився скандал. Тоді контракт було переглянуто, і сторони домовилися, що Mitsubishi Motors поставить на 95 автомобілів більше.

У складі Національної поліції є також понад 1500 гібридних Toyota Prius, які Японія передала Україні в обмін на використання квоти щодо викидів парникових газів.

Восени 2015 року МВС закупило для патрульних 192 автомобілі Renault Dokker і 104 автомобілі Renault Duster. Також патрульні отримали 100 автомобілів Hyundai Sonata, які раніше використовувалися як таксі в аеропорту "Бориспіль" (закрите Sky Taxi).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram