ГоловнаПолітика

Луценко й Аваков обурені запобіжними заходами для затриманих податківців

Генпрокурор дозволив собі натяк на підпал Печерського суду.

Луценко й Аваков обурені запобіжними заходами для затриманих податківців
Фото: 112.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков засудили рішення Печерського районного суду Києва, відповідно до яких затриманих напередодні екс-чиновників податкових служб відпустили під заставу.

"Ще одне милосердне рішення - і я почну переживати за пожежний стан на Печерську", - написав Луценко у фейсбуці.

При цьому він заявляє, що "податкових майданчиків" зараз в Україні немає. "Ні. Реально зараз немає", - відреагував Луценко на відповідне припущення одного зі своїх підписників.

Зі свого боку Аваков, реагуючи на новину про звільнення судом екс-голови Луганської податкової Олександра Антипова, написав: "Ппц... ну як так працювати можна..? І нехай йому 68 і практика ЄСПЛ... Гаразд, поборемося".

Нагадаємо, 26 керівників обласних управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доправили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами.

Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет. Збиток державі від цього оцінюють у 96 мільярдів гривень.

Увечері 24 травня почалися суди щодо обрання запобіжного заходу для затриманих. У результаті Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави п'ятьом податківцям - екс-начальникам Луганської і Полтавської обласних податкових служб Олександру Антипову і Володимиру Задорожному, а також екс-начальникам Святошинської, Подільської та Дарницької податкових служб м. Києва Юрію Мостипану, Олексію Ярошенку і Юрію Кравченку.

Обрання запобіжних заходів продовжать у четвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram