ГоловнаПолітика

Затриманий директор оборонного заводу у Львові вийшов під заставу

Під вартою Погребняк пробув менш ніж добу.

Затриманий директор оборонного заводу у Львові вийшов під заставу
Фото: forpost.lviv.ua

Підозрюваний у сутенерстві директор державного підприємства "Львівський завод ЛОРТА" Олег Погребняк оплатив 128 тис. гривень застави і вийшов на свободу, повідомляє ZAXID.NET.

Напередодні його оголосили в розшук разом із сімома співучасниками, згодом їх затримали. У складі злочинної групи були львів'яни та жителі Харкова.

"Йому оголошено підозру як організатору, тобто приміщення, реклама, фінансова діяльність, забезпечення сутенерства - всім цим він займався. Зараз підозрюються 9 осіб у складі організованої групи і ще одному плануємо оголосити підозру за статтею 302 - "звідництво", - повідомив начальник управління протидії торгівлі людьми Нацполіції Сергій Молотов.

З посади директора Олега Погребняка звільнили наступного дня після оголошення в розшук. На самому підприємстві "Укроборонпрому" ситуацію не коментують. За словами працівників заводу, Погребняк не з'являвся на робочому місці близько чотирьох місяців.

Мережа організованих борделів під назвою "Какаду" діяла у Львові за останні півроку. На заклад неодноразово скаржилися мешканці, активісти проводили рейди. Під час одного з них правоохоронці затримали понад півсотні жінок легкої поведінки і виявили безліч порушень.

Повідомляється, що у Львові та Харкові діяла розпусна схема з мережею апартаментів, таксистів і персоналу обслуги. Дівчат до Львова на роботу привозили, зокрема, зі східних областей. Ціни за послуги, за словами правоохоронців, коливалися від 1600 до 2 тисяч гривень на годину.

Під вартою Погребняк пробув менш ніж добу. Якщо провину доведуть, то за статтею 303 ч.1 йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram