ГоловнаПолітика

Кабмін провів співбесіди з 10 кандидатами на посаду аудитора НАБУ

Не змогли взяти участь Максим Гольдарб і Карлос Кастресана.

Кабмін провів співбесіди з 10 кандидатами на посаду аудитора НАБУ
Фото: 112.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та члени Кабінету Міністрів у середу провели співбесіди з кандидатами на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро за урядовою квотою.

Набір кандидатів почався в березні і документи подали 16 кандидатів. До співбесіди були допущені 12 кандидатів: сім громадян України і п'ятеро іноземців.

Двоє кандидатів з поважних причин не змогли взяти участь у співбесіді в середу. З ними поговорять у найближчі дні, повідомляється на сайті Кабміну.

Співбесіди з іноземцями, а серед них були громадяни США, Італії та Кіпру, проходили за допомогою скайп-зв'язку. Громадяни України представляли своє бачення роботи на посаді аудиторів особисто членам уряду.

Ключовою вимогою до кандидатів був вагомий досвід роботи в органах прокуратури, судах, міжнародних судах і міжнародних організаціях.

На урядовому порталі велася пряма трансляція заходу.

Видання "Українська правда" пише, що не змогли взяти участь у співбесіді Максим Гольдарб і Карлос Кастресана.

Співбесіди відбулися з Джованні Кесслером, Робертом Сторчем, Мартою Борщ, Олександрою Яновською, Віктором Острянським, Сергієм Гончаренком, Павлом Комірчієм, Михайлом Буроменським, Аркадієм Бущенком і Петросом Клерідесом.

Нагадаємо, згідно зі ст. 26 закону "Про Національне антикорупційне бюро України", щорічно проводиться незалежна оцінка ефективності діяльності агентства, в тому числі шляхом випадкового аудиту кримінальних проваджень. Цей аудит проводить комісія з трьох осіб, яких щорічно визначає президент, Верховна Рада і Кабмін. Поки що ніхто з них свого представника на призначив. 21 березня Верховна Рада забракувала обох кандидатів - Найджела Брауна і Роберта Сторча, які були запропоновані їй профільним антикорупційним комітетом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram