ГоловнаПолітика

Порошенко виступив проти ввезення нерозмитнених автомобілів

"Чому одні повинні платити податки, акцизи, мита, а інші будуть підмазувати?"

Порошенко виступив проти ввезення нерозмитнених автомобілів
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко дав зрозуміти, що влада не збирається йти на поступки в питанні легалізації автомобілів на іноземних номерах.

Під час наради з приводу перетину кордону, яку було організовано в середу в Луцьку, він заявив, що особисто спілкувався з одним із таких автомобілістів.

"Коли ми були на Яготині, машина з литовськими номерами - за кермом сидить українець. Я кажу: це ви на п'ять днів в'їжджаєте? Він каже: пане президенте, ну які п'ять днів. Це він мені каже. А як будеш робити? Та там то, се, того підмажу, цього підмажу, щось будемо робити. Ні, друзі мої, не будемо робити. І підмазувати не будемо. І робитися це повинно по-іншому. І тут повинна бути координація наших дій. Чому одні повинні платити податки, акцизи, мита, а інші будуть підмазувати? Повинна бути наша спільна позиція, щоб одні не були дурніші, а інші розумнішими", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, в середу в Києві автомобілі з іноземними номерами перекрили одну з центральних вулиць, вимагаючи від влади піти їм на поступки.

Наприкінці минулого року повідомляли, що влада готова дозволити ввезення автомобілів іноземної реєстрації, не розмитнюючи їх. При цьому їздити на таких авто можна буде спокійно протягом року, сплативши за це 99-500 євро за рік. Досі цього не було зроблено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram