ГоловнаПолітика

Наступний суд над Януковичем буде у справі про вбивства на Майдані

"А далі - крок за кроком, справа за справою".

Наступний суд над Януковичем буде у справі про вбивства на Майдані
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура передасть справу проти колишнього президента Віктора Януковича за вбивства на Майдані після того, як буде винесено вирок у справі про його державну зраду.

Про це генпрокурор Юрій Луценко заявив, виступаючи зі звітом перед Верховною Радою.

"Справу стосовно Януковича і Захарченка за організацію безчинств на Майдані проти мирних демонстрантів буде направлено до суду відразу після розгляду справи про державну зраду. Якщо проти однієї людини спрямовується дві справи, їх потрібно об'єднувати. Щоб не затягувати час і отримати справедливий вирок у державній зраді, ми дочекаємося цього вироку і відразу ж подамо справу щодо наступного злочину - вбивства на Майдані. А далі - крок за кроком, справа за справою", - сказав Луценко.

Генпрокурор не зміг спрогнозувати, скільки часу будуть розглядатися ці справи, і нагадав, що справа Павла Лазаренка в США затягнулася вже на сім років.

Нагадаємо, Янукович проходить за низкою кримінальних проваджень: про держзраду, про приватизацію "Укртелекому" за заниженою вартістю, про "Межигір'я", про "Сухолуччя", про позбавлення волі митрополита Драбинка, про фальсифікацію результатів голосування за так звані "диктаторські закони", про отримання хабарів під виглядом гонорарів, про вбивства на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram