ГоловнаПолітика

По всій Україні проходять затримання верхівки колишнього Міндоходів

Спецоперація пов'язана з "податковими майданчиками" при Януковичі.

По всій Україні проходять затримання верхівки колишнього Міндоходів
Фото: стоп-кадр видео

Національна поліція і військова прокуратура проводять по всій Україні спецоперацію із затримання верхівки колишнього Міністерства доходів і зборів.

Про це на екстреному брифінгу повідомили міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

У спецоперації задіяні 1700 поліцейських і 500 військових прокурорів, вони проводять 454 обшуки в 15 областях держави.

Затримують колишніх перших топ-співробітників податкових органів часів Віктора Януковича, "які були прямо причетні до існування податкових майданчиків, вони ж програмні підприємства, вони ж транзитери для податкових ям".

Їм закидають заподіяння збитків державі на понад 96 млрд гривень.

До 11:30 за київським часом було затримано 23 підозрюваних, у тому числі колишніх начальників управлінь Міндходів у Дніпропетровській і Луганській областях, колишнього голову податкової за АР Крим, кількох керівників податкової інспекції Києва, заступника голови податкової в Полтавській області, заступника начальника управління Міндоходів у Харківській області, двох колишніх начальників податкової в Харківській області (Андрія Роздайбіду і Станіслава Денисюка).

Усіх затриманих будуть доставляти літаками до Києва, де в аеропорту "Жуляни" їм зачитуватимуть підозру. З аеропорту їх відправлятимуть до Печерського районного суду Києва для обрання запобіжного заходу.

Аваков заявив, що це найбільша антикорупційна операція в історії України.

Нагадаємо, Міндоходов існувало в Україні в 2012-2014 роках. Його очолював Олександр Клименко, який нині переховується від правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram