ГоловнаПолітика

Рада заборонила всі види вирубок на території пралісів

Порушникам загрожують штрафи від 500 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Рада заборонила всі види вирубок на території пралісів
Фото: kv.npu.gov.ua

Верховна Рада заборонила заготівлю деревини і всі види вирубок на території пралісів. За ухвалення відповідного законопроекту №4480 від 20 квітня 2016 року в цілому проголосували 245 депутатів за мінімально необхідних 226.

Законопроект дає визначення пралісів як природних лісів, що не зазнали безпосереднього впливу людської діяльності протягом свого розвитку.

Законопроект пропонує заборонити в пралісах заготівлю деревини, а також всі види вирубок, в тому числі проведення санітарно-оздоровчих вирубок і видалення захаращеності.

Також, згідно із законопроектом, у пралісах повинні проводитися заходи їхнього відновлення, заходи підвищення продуктивності та поліпшення якісного складу лісів.

Також, згідно із законопроектом, порушення вимог до охорони пралісів, правил та інструкцій для відновлення, поліпшення стану і породного складу лісів, а також використання ресурсів деревини передбачає накладення штрафу на громадян у розмірі від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 1 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше повідомляли, що Рада прийняла закон про оцінку впливу на навколишнє середовище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram