ГоловнаПолітика

Троян: розкриття злочинів збільшилося на 15-25%

За його словами, поліція почала розробляти організовані злочинні групи, які працювали комплексно на розбоях, крадіжках автомобілів, квартирних крадіжках.

Троян: розкриття злочинів збільшилося на 15-25%
Фото: 24tv.ua

Кількість злочинів за останні чотири місяці зменшилася, порівняно з попереднім роком, а їх розкриття зросло на 15-25%. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів заступник міністра МВД Вадим Троян.

"У нас була розширена колегія з приводу скоєних злочинів: і за чотири місяці цього року їх (злочинів, - С.К.) виявилося менше, ніж за аналогічний період минулого", - розповів він.

"Розкриття злочинів зросло на 15, 17, 18 і 25% у різних областях (маються на увазі види злочинів, - С.К.). Розкриття збільшилася, злочинів стало менше", - додав також заступник міністра.

"Коли в 2016 році 3 березня мене призначили на посаду першого заступника начальника кримінальної поліції України, я зіткнувся з двома речами. Перша - законодавча база: у нас не працювала НСРД (негласні слідчі розшукові дії, - ред.) і не було взагалі ОРД (оперативно-розшукова діяльність, - ред.) - головних інструментів оперативника для розкриття. І виправити це вийшло тільки через Верховну Раду ... І до війни було 40 тисяч оперативників, то зараз у строю - 17 тисяч", - розповів Трон.

"На вересень ми отримали ОРД (оперативно-розшукову діяльність, - ред.) і почали розробляти організовані злочинні групи, які працювали комплексно на розбоях, крадіжках автомобілів, квартирних крадіжках", - зазначив заступник міністра, що, за його словами, вже дало свої результати.

Детальніше про боротьбу зі злочинністю та реформи кримінальної поліції читайте в повному тексті інтерв'ю "Вадим Троян: «Одна з ключових версій убивства Шеремета - російський слід»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram