ГоловнаПолітика

Троян: експертиза ФБР стосовно вибухівки у справі Шеремета нічого не дала

Україна звернулася по допомогу до 14 країн.

Троян: експертиза ФБР стосовно вибухівки у справі Шеремета нічого не дала
Фото: 24tv.ua

Експертизи ФБР у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета не дали очікуваного результату. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" розповів заступник міністра МВС Вадим Троян. Причиною цього, на його думку, може бути некоректне взяття уламків із місця події.

При цьому Троян зазначив, що до розслідування фебеерівців залучили в день вбивства. "Робили це наш слідчий комітет, плюс Генеральна прокуратура. Далі вони офіційно робили запити, відправляли експертизи й отримували відповіді", - зазначив заступник міністра.

"Із відеоспостереженням ФБР нам допомагало, але коли на початку цього року міністр зі слідством давали можливість усім побачити виконавців - як вони рухалися, як виглядали - то у ФБР сказали, що не можуть дати 100%  портрет злочинця", - розповів він. При цьому він додав, що Україна зверталася до 14 країн з проханням допомогти розпізнати на відео з місця вибуху машини Шеремета людей.

"Ми зверталися до 14 країн з офіційними запитами на предмет вивчення відео, встановлення людей, фото і - найголовніше - профілю злочинців, - каже Троян...- Є в нас, наприклад, відео. Вивчивши його, ми розуміємо, що можна дати профіль злочинця. Ми звертаємося до країн, у яких є відповідні експерти, з проханням допомогти нам - наскільки це їм до снаги. Німці, наприклад, сказали, що можуть на 60% показати, як виглядає чоловік і на 70% - жінка. Ми можемо приблизно визначити її зріст, вагу, приблизну національність".

При цьому Вадим Троян спростував, що співробітників ФБР не допускали до розслідування, а також що співпрацю з ними припинено.

"Якщо з'являються нові обставини, ми обов'язково звертаємося, і не тільки до ФБР, я вже говорив, що з нами працюють 14 країн", - резюмував він.

Докладно про розслідування справи Шеремета читайте в повній версії інтерв'ю "Вадим Троян: «Одна з ключових версій вбивства Шеремета - російський слід»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram