ГоловнаПолітика

Резніченко: 2017 рік у Дніпропетровській області пройде під знаком масштабного ремонту доріг

У пріоритеті - соціально важливі дороги, що ведуть до лікарень, шкіл і дитсадків.

Резніченко: 2017 рік у Дніпропетровській області пройде під знаком масштабного ремонту доріг

2017 рік у Дніпропетровській області пройде під знаком масштабного ремонту доріг. Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

 

Зокрема, на сьогодні активно триває капітальний ремонт трас Дніпро-Павлоград-Донецьк, Дніпро-Запоріжжя, Знаменка-Луганськ-Ізварино, також незабаром почнеться капремонт траси Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв. Капітальний ремонт траси Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв буде виконано за допомогою двох сучасних мобільних асфальтобетонних заводів Marini італійського виробництва.

 

"Компанія-підрядник уже завезла обладнання в область. Це абсолютно нові заводи високої якості. Саме для капремонту трас державного значення, які найбільш завантажені, потрібні такі сучасні заводи. Продуктивність вчетверо вища, ніж звичайного - 2 тис. тонн за денну зміну проти 500 тонн від стандартного облавтодорівського. На цей момент заводи змонтовано і запущено, один - ближче до Кривого Рогу, а другий - до Дніпра. Все вже готове, дуже скоро починаємо працювати", - зазначив Резніченко.

 

Раніше радник голови ОДА Юрій Голик відзначав, що італійські асфальтобетонні заводи були розмитнені на Дніпропетровській митниці. Відповідно до чинного законодавства, 50% коштів від перевиконання плану митниці піде на ремонт доріг державного значення. Згідно з прогнозами, ця сума становитиме 250 млн гривень на рік.

 

Окрім того, на Дніпропетровщині триває ремонт комунальних доріг, що розміщені в населених пунктах, кошти для якого за законом виділяються з обласного бюджету. Зокрема, як повідомляло ІА "МІСТ-ДНІПРО", капітальний ремонт ведеться на комунальних дорогах у Павлоградському, Синельниківському та Солонянському районах.

 

"У пріоритеті - соціально важливі дороги, що ведуть до лікарень, шкіл і дитсадків. Усі роботи фінансуються з обласного бюджету. Тому головне завдання, яке команда ДніпроОДА ставить перед підрядниками, - якість. У цьому році вже відремонтували шість доріг. На 16 роботи ще тривають", - зазначив Валентин Резніченко.

 

За словами Резніченка, масштабний ремонт доріг у області є одним з реальних результатів процесу децентралізації.

 

"Ми реалізуємо ініціативи Президента Петра Порошенка, що стосуються процесів децентралізації в державі, демонструючи на конкретних справах, наскільки розширилися можливості для розвитку інфраструктури місцевих громад у нашому регіоні", - зазначив Валентин Резніченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram