ГоловнаПолітика

Падіння трафіку серед української аудиторії ускладнить роботу спецслужбам РФ, - Шимків

Зменшення обсягу аудиторії російських соцмереж заступник голови АП вважає досягненням.

Падіння трафіку серед української аудиторії ускладнить роботу спецслужбам РФ, - Шимків
Фото: Вадим Крутивус

Повністю заблокувати російські соцмережі неможливо, але досягненням буде і суттєве обмеження їхньої аудиторії, яка зменшить можливість збору даних російськими спецслужбами.

Про це заявив заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків під час круглого столу в понеділок, повідомляє 112 Україна.

"Дійсно, на всі 100% заборонити (російські сайти) не можна, і це факт. Системи блокування існують на рівні url, дуже примітивно і просто, на рівні dns. Є питання аналізу трафіку, це вже складніше. Далі управління пакетами, коли починається обговорення про пакетний аналіз, тут з'являються всі ці тези про мільйони і мільярди. Можна відсікти аудиторію в "ВКонтакте" за допомогою url, dns і управління трафіком", - сказав Шимків.

За його словами, падіння трафіку серед української аудиторії ускладнить роботу російським спецслужбам.

"Одночасно VPN і TOR прибирають багато ваших даних, включаючи геолокацію. І факт, що це обмежує можливість збору даних російськими спецслужбами. Це питання обмеження аудиторії в тому числі. Вже сьогодні у "ВКонтакте" спостерігається відтік користувачів. Для нас важливо зменшення обсягу аудиторії, і для нас я вважаю досягненням зменшення обсягу аудиторії", - наголосив Шимків.

Як повідомлялося, згідно з рішенням РНБО про застосування економічних та інших санкцій Україна вперше ввела санкції щодо російських компаній інтернет- і медіагалузі, таких як Mail.ru Group, "Яндекс", "ВКонтакте" і "Однокласники".

Під обмежувальні заходи також потрапили низка російських ЗМІ: медіа-холдинг "РБК", "Звезда", "ТНТ", "Москва Медіа", "Росія сьогодні" (РІА "Новини"), "Наше радіо", "НТВ-Плюс" , НТВ, "Перший канал", "Росія 24", "РТР-Планета", а також виробники антивірусного програмного забезпечення "Лабораторія Касперського", "Доктор Веб" і постачальники популярних ERP-систем ТОВ "1С", ТОВ "Корпорація "Парус", ЗАТ "Галактика Центр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram