ГоловнаПолітика

У НАТО заборону російських соцмереж визнали питанням безпеки України

Важливим у боротьбі "з путінським режимом є високий дух громадян України".

У НАТО заборону російських соцмереж визнали питанням безпеки України
Фото: mosmonitor.ru

Введення Україною санкцій проти російських компаній - власників соціальних мереж і пошукових систем - є питанням безпеки країни.

Про це заявила директор Центру документації та інформації НАТО Барбора Маронкова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"НАТО аналізувало ці рішення України і дійшло висновку, що це - питання безпеки, а не свободи слова", - сказала вона в понеділок у Києві, виступаючи на Міжнародному форумі "Кризовість комунікацій: комунікаційно-тематична безпека в умовах гибридно-месіанських агресій путінської Росії".

За словами Маронкової, важливим у боротьбі "з путінським режимом є високий дух громадян України", а громадянський спротив - найпотужніша сила в майбутній перемозі, зокрема в інформаційній сфері глобального світу.

Вона також запевнила в підтримці з боку Центру документації та інформації НАТО в Україні досліджень наукових діячів Військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченка з теоретичних розробок і практичного втілення комунікаційно-контентної безпеки.

Раніше повідомлялося, що в НАТО підтримали блокування російських сервісів в Україні.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що заборона російських інтернет-ресурсів в Україні - страшний удар по свободі слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram