ГоловнаПолітика

Трансляція круглого столу на тему: "Європейські стандарти оцінки впливу на навколишнє середовище"

Захід проходить у рамках інформаційного партнерства Реанімаційного Пакету Реформ і Інституту Горшеніна

LB.ua проводить круглий стіл на тему: "Європейські стандарти оцінки впливу на навколишнє середовище. Друга спроба для України"

4 жовтня 2016 року Верховна Рада України прийняла в цілому проекти законів №2009а-д "Про оцінку впливу на навколишнє середовище" і №3259 "Про стратегічну екологічну оцінку". Однак Президент України повернув їх Парламенту на доопрацювання. 12 квітня 2017 року профільний парламентський комітет рекомендував народним депутатам прийняти в цілому законопроект №2009а-д "Про оцінку впливу на навколишнє середовище", доопрацьований з урахуванням пропозицій Президента. Так само Комітет рекомендував прийняти доопрацьований і повторно внесений законопроект №6106 "Про стратегічну екологічну оцінку".

Учасники круглого столу обговорять питання:

  1. Як враховано зауваження Президента в доопрацьованих законопроекти? Що, хто і чому стоїть на перешкоді введенню європейських стандартів оцінки впливу на навколишнє середовище в Україні?
  2. Як названі законопроекти мінімізують корупційні ризики під час проведення оцінки впливу на навколишнє середовище?
  3. Які переваги ці закони відкривають для бізнесу, громад і держави? Які в Україні існують приклади добровільного виконання директив ЄС і які переваги це дає. Які міжнародні переваги отримає Україна в разі прийняття цих законопроектів, якими можуть бути наслідки в протилежному випадку?

Запрошені спікери:

  • Анатолій Дирів, народний депутат України, перший заступник голови Комітету ВР України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
  • Остап Єднак, народний депутат України, секретар профільного Комітету;
  • Іван Рибак, народний депутат України, голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища;
  •  Микола Кузьо, заступник міністра екології та природних ресурсів з питань євроінтеграції;
  • Ганна Голубовська-Онисимова, голова координаційної ради ВЕГО "Мама-86";
  • Тетяна Тевкун, експерт ГО "Екологія-Право-Людина" і групи РПР "Охорона довкілля";
  • Сергій Вихрист, експерт проекту ЄС "Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram