ГоловнаПолітика

Голова європейської дипломатії не вважає Росію наддержавою

"Якщо поглянути на стан російської економіки, то її важко назвати наддержавою".

Голова європейської дипломатії не вважає Росію наддержавою
Фото: EPA/UPG

Представник Європейського Союзу в закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні вважає, що Росія занадто бідна, щоб бути наддержавою.

Про це вона сказала, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі Близького Сходу, Північної та Східної Африки в Йорданії, пише CNBC.

Визнаючи те, що Росія - це один із провідних гравців на світовій сцені, Федеріка Могеріні заявила в суботу на Всесвітньому економічному форумі Близького Сходу, Північної та Східної Африки в Йорданії, що країна економічно слабка.

"Якщо поглянути на сьогоднішній стан російської економіки, то її важко назвати наддержавою... Росія багато інвестує в оборонну і військову діяльність, але коли справа стосується економічної потужності - забудьте про це", - додала Федеріка Могеріні.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін раніше заявляв, що світ уже не однополярний і що "баланс у світі поступово відновлюється". Путін також неодноразово висловлював думку, що розвал СРСР, який був наддержавою-гегемоном, - це найбільша геополітична катастрофа 20 століття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram