ГоловнаПолітика

Генпрокуратура продовжила слідство у справі про замах на Геращенка

Потрібно провести багато експертиз.

Генпрокуратура продовжила слідство у справі про замах на Геращенка
Антон Геращенко
Фото: facebook/Anton Gerashchenko

Генеральна прокуратура продовжила до 20 липня розслідування справи про замах на народного депутата Антона Геращенка (фракція "Народний фронт").

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на рішення суду від 11-12 травня.

Суд продовжив до 10 липня термін утримання під вартою двох підозрюваних у злочині - раніше судимих уродженця Донецької області й уродженця Молдови.

При цьому також зазначено, що Генпрокуратура продовжила термін досудового розслідування, яке веде Служба безпеки України.

"05.05.2017 р. заступник генерального прокурора продовжив термін попереднього розслідування в цьому кримінальному провадженні до 6 місяців, тобто до 20.07.2017 р.", - сказано в ухвалі суду.

Продовження термінів розслідування обумовлено необхідністю проведення в кримінальному провадженні значної кількості слідчих дій, зокрема отримання висновку призначеної комплексної судової вибухотехнічної експертизи, судово-дактилоскопічної експертизи, чотирьох призначених експертиз відеозвукозапису.

Також планують повідомити про підозру й оголосити в розшук ще одного підозрюваного в підготовці замаху.

Нагадаємо, 20 січня СБУ затримала двох підозрюваних у підготовці замаху на Геращенка.

Слідство заявляє, що з 28 грудня 2016 року по 19 січня 2017 року підозрювані отримали від невстановлених осіб вибухову речовину сіро-жовтого кольору, електродетонатор і магніт для саморобного вибухового пристрою.

Відповідно до плану спільних злочинних дій вибуховий пристрій злочинці планували дистанційно підірвати після встановлення його на автомобіль Геращенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram