ГоловнаПолітика

Литва має намір відправити в Україну більше військових інструкторів

Степан Полторак зустрівся з литовським колегою у Вільнюсі.

Литва має намір відправити в Україну більше військових інструкторів
Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони Литви Раймундас Каробліс виступив за збільшення чисельності литовських військових інструкторів, які навчають українських військовослужбовців.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком у п'ятницю у Вільнюсі.

"Необхідно продовжувати співпрацю, збільшити чисельність військових інструкторів Литви, які навчають українських військовослужбовців, і вдосконалити цю роботу. А також розширити міжнародне співробітництво та обмін досвідом у скеруванні громадського демократичного контролю Збройних Сил, співпраці на рівні СЗГ, кібернетичної безпеки і освітніх програм", - наводить слова Каробліса прес-служба Міноборони України.

Під час переговорів сторони обговорили розвиток кіберзахисту й узгодили спільні дії в рамках комісії Україна-НАТО на рівні міністрів.

Нагадаємо, у квітні литовські інструктори вирушили в Україну для навчання українських військовослужбовців. Протягом трьох місяців вони будуть займатися навчанням ЗСУ в Навчальному центрі міжнародних миротворчих сил на полігоні Яворів у Львівській області. Литовські інструктори з осені минулого року беруть участь у підготовці української армії.

У 2015-2016 роках Литва поставила Україні 150 тонн озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram