ГоловнаПолітика

Голова МЗС Канади - Яценюку: з агресією Росії не можна миритися

Лідер "Народного фронту" перебуває з візитом в Оттаві.

Голова МЗС Канади - Яценюку: з агресією Росії не можна миритися

Під час робочого візиту лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка в Оттаву парламент Канади завершив процес ратифікації Угоди про вільну торгівлю з Україною. Про це повідомляє прес-служба політсили.

Арсеній Яценюк написав у своєму Facebook: "Парламент Канади завершив процес ратифікації Угоди про вільну торгівлю з Україною. За таке рішення тільки-но проголосував Сенат - верхня палата парламенту. Це історична подія".

"Я пам'ятаю, як ми вели і завершили переговори два роки тому. Радий бути свідком цього в Оттаві", - написав лідер "Народного фронту".

Також 18 травня, під час візиту до Оттави лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд і міністром громадської безпеки Ральфом Гуддейлом. У рамках такого особливого формату бесіди йшлося про міжнародну підтримку України.

Під час зустрічі Арсеній Яценюк підкреслив, що високо цінує особистий внесок міністра закордонних справ, уряду і народу Канади в те, "щоб Україна стала історією успіху".

Оскільки з початку наступного року Канада буде головувати у Великій сімці, підкреслив він, важливо буде піднімати питання України на цей рівень.

Христя Фріланд підкреслила, що і Канада, і Велика сімка розуміють, що "вторгнення в Україну і анексія української території - це питання верховенства права": "Я була дуже задоволена чути про це на зустрічі міністрів закордонних справ країн Великої сімки від усіх міністрів".

"Це грубе порушення європейських кордонів. І Канада, і наші партнери з Великої сімки розуміють, що це дуже небезпечно для світу. З цим не можна змиритися. Канада підтримує основи міжнародного порядку, і ми стоїмо на боці України", - підкреслила міністр закордонних справ Канади.

Арсеній Яценюк також висловив подяку за участь Канади в програмі модернізації та тренувань українського війська. "Переконаний, що цей проект буде продовжено", - зазначив лідер "Народного фронту".

Під час робочого візиту до Оттави Арсеній Яценюк зустрівся з членами парламенту Канади, а також разом з мером Оттави і представниками української і кримськотатарської громади взяв участь у церемонії підняття кримськотатарського прапора в мерії Оттави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram