ГоловнаПолітика

Волонтер пригрозив користувачам ВК і "Одноклассники" потраплянням у базу "Миротворця"

"Ви ж пособники людей, які фінансують тероризм і війну".

Волонтер пригрозив користувачам ВК і "Одноклассники" потраплянням у базу "Миротворця"
Фото: psb4ukr.org

Відомий волонтер Роман Доник стверджує, що користувачів "ВКонтакте" і "Одноклассники", які заходитимуть на ці сайти через "VPNи і анонімайзери", внесуть у базу "Миротворця".

Про це він написав на своїй сторінці в фейсбуці.

"Уже написані пошукові роботи (павуки), які будуть індексувати сторінки ВК на свіжу активність після повного блокування провайдерами. Ні, карати вас за використання ВК ніхто не буде. Просто через пару-трійку місяців, якщо опинитеся в базі "Миротворця", не дивуйтеся. Ви ж пособники людей, які фінансують тероризм і війну в Україні", - заявив він.

За його словами, потрапляння в базу нібито створить проблеми під час виїзду за кордон.

Тим часом Рада національної безпеки і оборони заявила, що українців не будуть переслідувати за використання російських соцмереж в обхід блокування.

Нагадаємо, сайт "Миротворець" було створено для збору інформації про сепаратистів. Його пов'язують із нардепом Антоном Геращенком з "Народного фронту". Депутат стверджує, що в базі "Миротворця" зібрано дані про більш ніж 100 тис. осіб, які брали участь в агресії проти України: сепаратистів, терористів, бойовиків. За його словами, ці особи не можуть перебувати легально в Україні, легально користуватися банківськими рахунками і перебувають під наглядом спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram