ГоловнаПолітика

Гройсман висловив невдоволення Бальчуном (оновлено)

Корпоратизація "Укрзалізниці" застопорилася, нарікає прем'єр.

Гройсман висловив невдоволення Бальчуном (оновлено)
Архив
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман незадоволений темпами корпоратизації "Укрзалізниці" за останній рік.

"Нам необхідно корпоратизувати "Укрзалізницю". Я, до речі, незадоволений, що за цей рік нічого не зроблено в цьому питанні, абсолютно незадоволений, і мене це дуже засмучує", - сказав він під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації, пише "Інтерфакс-Україна".

Оновлення. "Укрзалізниця" заявила, що його корпоратизація затримується через провину Міністерства інфраструктури, що затягнуло процедуру передачі УЗ акцій ПрАТ "Київський електротехнічний завод "Транссигнал".

"Більш ніж за рік господарської діяльності ПАТ "Укрзалізниця "Міністерство інфраструктури не передало товариству акції "Транссигнал", хоча постанова уряду від 25 червня 2014 року  № 200 "Про утворення публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" вимагає цього. Це єдине з семи ПрАТ-заводів, які визначені постановою, акції якого не передані "Укрзалізниці". Суспільство неодноразово зверталося до міністерства з проханням здійснити передачу акцій заводу, однак справа не просувається", - йдеться в прес-релізі на сайті УЗ

Нагадаємо, раніше про те, що корпоратизація "Укрзалізниці" зупинилася, говорив міністр інфраструктури Володимир Омелян, у якого конфлікт із Бальчуном.

Гройсман неодноразово підтримував Бальчуна в конфлікті з Омеляном.

Корпоратизація "Укрзалізниці" передбачає, що в компанії залишаться тільки бізнес-функції, а від функцій, які вона сьогодні виконує як держорган, УЗ позбудеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram