ГоловнаПолітика

Інтерпол зняв Арбузова з розшуку

Колишньому в.о. прем'єра відразу ж пред'явили нові звинувачення.

Інтерпол зняв Арбузова з розшуку
Фото: bank.gov.ua

Інтерпол зняв з міжнародного розшуку колишнього виконувача обов'язків прем'єр-міністра, екс-голову Національного банку України Сергія Арбузова, заявив його адвокат Сергій Ковальов.

"Інтерпол скасував міжнародний розшук Арбузова. Тим самим Інтерпол поновив його право на вільне пересування. Цьому рішенню передувало рішення комісії з контролю за файлами Інтерполу", - сказав Ковальов на брифінгу в четвер у Києві, пише Інтерфакс-Україна.

За словами адвоката, нова підозра, висунена Арбузову напередодні, пов'язана з небажанням Генпрокуратури "миритися з поразкою".

"Не бажаючи миритися з поразкою, Генпрокуратура оголосила підозру нашому клієнтові у справі "Укртелекому". За допомогою цієї підозри вони намагаються знову домогтися оголошення Арбузова в розшук. Справі "Укртелекому" три роки, раніше наш підзахисний там не фігурував", - сказав Ковальов.

Нагадаємо, на початку травня стало відомо, що Інтерпол зняв із розшуку екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра, а також екс-міністра Едуарда Ставицького і колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва.

У ГПУ пов'язали рішення Інтерполу з приводу розшуку функціонерів режиму Януковича з недосконалістю законодавства України.

У рамках справи, порушеної 2014 року, Сергія Арбузова підозрюють у розтраті коштів Нацбанку. Використовуючи своє службове становище, він у власних інтересах витратив кошти НБУ під час незаконного створення ТОВ "Банківське телебачення", афільованим власником якого він був, і фінансування протягом 2011-2013 років. Оскільки підозрюваний перебуває за межами України, 22 травня 2014 року він був оголошений у розшук, а з червня 2014 року перебував у міжнародному розшуку Інтерполу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram