ГоловнаПолітика

Результати розслідування вбивства Шеремета говорять про стан реформ у правоохоронній сфері, - Трепак

За 10 місяців слідчі не помітили паралельного розслідування журналістами.

Результати розслідування вбивства Шеремета говорять про стан реформ у правоохоронній сфері, - Трепак
Виктор Трепак

Служба безпеки України не могла очолювати розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це екс-заступник глави СБУ Віктор Трепак заявив у програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

"Зараз це злочин підслідно Національної поліції. СБУ може виконувати будь-які дії виключно в межах наданих доручень. Якби кваліфікація злочину була визначена такою, що підлягає роботі СБУ, тоді служба розслідувала б його", - сказав Віктор Трепак.

За словами екс-заступника глави СБУ, робота спецслужби та МВС у цій справі виглядала неузгодженою, оскільки одні вилучали сервери, витирали записи, інші - не мали жодного доступу до вилученої інформації.

Віктор Трепак зазначив, що те, що слідчі не помітили паралельного розслідування журналістами вбивства Шеремета, вказує на неналежний стан офіційного розслідування та його організації. "Розслідування, яке провели журналісти, дуже якісне. Це професійна робота. Але мене вразила одна деталь. Ви уявіть, офіційне слідство проводить розслідування. Протягом цього часу таке ж розслідування проводять журналісти. І за ці 10 місяців ні слідчі, ні оперативні працівники не відчувають журналістів. Мене це турбує", - сказав Трепак.

Екс-заступник голови СБУ додав, що справа про вбивство Шеремета є надважливою, і результати її розслідування говорять про стан реформ у правоохоронній сфері та свідчать про те, що є великі проблеми у взаємодії між слідчими та оперативними працівниками.

Нагадаємо, напередодні заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян у програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" заявив, що СБУ не захотіла очолити розслідування цієї резонансної справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram