ГоловнаПолітика

Порошенко попросив Таяні дати оцінку візитам членів Європарламенту у Крим і на Донбас

Президент також підкреслив важливість збереження режиму санкцій проти РФ.

Порошенко попросив Таяні дати оцінку візитам членів Європарламенту у Крим і на Донбас
Петр Порошенко и Антонио Таяни
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко просить главу Європейського парламенту Антоніо Таяні дати оцінку візитам членів Європарламенту в анексований Росією Крим і на окупований Донбас.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Президент України висловив різке засудження випадків протиправного відвідування окремими членами Європейського парламенту окупованих територій Криму і Донбасу і звернувся до президента Європейського парламенту з проханням дати адекватну відповідь і не допускати таких візитів в майбутньому", - йдеться в повідомленні.

Також під час зустрічі з Таяні після церемонії підписання рішення про введення безвізового режиму з Європейським Союзом, Порошенко висловив переконання, що Україна і надалі буде відчувати підтримку Європарламенту, зокрема щодо подальшого амбітнішого наповнення європейського порядку денного України.

Сторони висловили сподівання, що наступним етапним рішенням має стати набуття чинності Угоди про асоціацію.

Порошенко звернув увагу Таяні на постійні порушення Мінських домовленостей з боку Росії, свідченням чого є чергове загострення безпеки і погіршення гуманітарної ситуації на Донбасі.

Президент підкреслив важливість збереження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Він також запросив Таяні відвідати Україну.

Нагадаємо, 19 березня окупований Росією Крим відвідала група європейських депутатів, серед яких - представники парламенту Сербії від радикальної партії Мілован Боїч і Дубравко Боїч, член президії Сербської радикальної партії Олександр Шешель, сербський письменник і політолог, професор Лазня-Лукського університету Срджа Трифкович, а також член палати депутатів парламенту Чеської Республіки Ярослав Голик (член міжпарламентської групи дружби з Україною).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram