ГоловнаПолітика

УПЦ КП приєднується до жалоби з приводу депортації кримських татар

У всіх кафедральних храмах завтра пройде поминальний дзвін.

УПЦ КП приєднується до жалоби з приводу депортації кримських татар
Фото: Макс Требухов

Українська православна церква Київського патріархату приєднується до жалоби з приводу депортації кримських татар.

На сайті УПЦ КП ідеться, що завтра о 12:00 у всіх кафедральних храмах пройде п'ятихвилинний поминальний дзвін. Поминальні дзвони пройдуть, зокрема, в Києві у Володимирському кафедральному соборі і монастирях - Михайлівському Золотоверхому, Михайлівському Видубицькому і Феодосіївському.

День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Україні відзначають 18 травня. У цьому році план заходів, зокрема, передбачає проведення в Києві на Майдані Незалежності мітингу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, а також вечора-реквієму в Національній опері України імені Тараса Шевченка за участю керівництва держави, громадських і політичних лідерів, голів дипломатичних місій іноземних держав в Україні, представництв міжнародних організацій, культурних, наукових діячів, керівників релігійних організацій.

У державних засобах масової інформації планують висвітлення заходів за тематикою, пов'язаною з геноцидом кримських татар і осіб інших національностей, показ документальних і художніх фільмів із цієї тематики на державних телеканалах.

Крім того, відповідні заходи щодо трагічних подій, пов'язаних із геноцидом кримськотатарського народу, пройдуть у загальноосвітніх, середньоспеціальних і вищих навчальних закладах України.

Закордонні дипломатичні установи України організують і проведуть покази фільмів, пов'язаних із вшануванням пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу й інші інформаційно-роз'яснювальні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram