ГоловнаПолітика

Слідство встановило контакти Ахметова з Сурковим у лютому 2014 року

Помічник Путіна зустрічався з олігархом 12 лютого в його маєтку в Донецьку.

Слідство встановило контакти Ахметова з Сурковим у лютому 2014 року
Владислав Сурков
Фото: openspace.ru

Помічник президента Російської Федерації Владислав Сурков зустрічався з українських олігархом Рінатом Ахметовим у Донецьку 12 лютого 2014 року, заявив прокурор у справі колишнього президента Віктора Януковича Олексій Донський.

"Слідством доведено: Сурков бачився з Януковичем 20 січня 2014 року в Межигір'ї. Сурков приїхав туди близько сьомої години вечора і поїхав близько опівночі. А ось до Ахметова Сурков прилетів у Донецьк набагато пізніше - 12 лютого 2014-го, і вони зустрічалися в особняку Ахметова. Причому прилетів Сурков із Криму і після закінчення розмови відразу ж вирушив у Москву", - сказав Донський в інтерв'ю російському виданню "Новая газета".

"Скажу відверто: я навряд чи ділився би такою інформацією зі ЗМІ, якби Рінат Ахметов дав правдиві або хоча б правдоподібні покази про мету та предмет цієї зустрічі. Чомусь так вийшло, що Ахметов виявився єдиним, чий допит керівництво Головного слідчого управління ГПУ [мова про колишніх керівників] активно намагалося зірвати. Але потім, коли ми пообіцяли розголос, від затії відмовилося", - додав прокурор.

За словами Донського, під час Євромайдану Сурков також активно контактував з одним з ідеологів проекту "Новоросія" Олегом Царьовим, з виконувачем обов'язки прем'єр-міністра України Сергієм Арбузовим, з бізнесменом Сергієм Курченком, з колишнім головою Радміну Криму Анатолієм Могильовим і ще низкою осіб. При цьому у слідства немає інформації про контакти Суркова з головою громадської організації "Український вибір" Віктором Медведчуком.

Нагадаємо, Сурков вважається куратором "ДНР" і "ЛНР". Про роль Суркова в подіях на Майдані писала шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна у своїй книзі "Майдан. Нерозказана історія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram