ГоловнаПолітика

Ярош не збирається вигороджувати свого охоронця, який стріляв у таксиста

При цьому він попросив з розумінням поставитися до ситуації.

Ярош не збирається вигороджувати свого охоронця, який стріляв у таксиста
Дмитрий Ярош
Фото: скриншот из видео

Лідер партії "Дія", нардеп Дмитро Ярош підтвердив, що його охоронець Михайло Навроцький стріляв у таксиста, але заявив, що не тиснутиме на слідство і суд.

"Михайло - не просто мій охоронець, а бойовий побратим, який пройшов Майдан і по сьогодні бере активну участь у боях російсько-української війни. Під час бойових сутичок поводився героїчно і був прикладом для друзів", - написав Ярош у фейсбуці.

Нардеп заявив, що не збирається виправдовувати Навроцького, але закликав із розумінням поставитися до інциденту.

"Участь у війні - не індульгенція, яка звільняє від усіх гріхів. Конкретні інструкції, як поводитися, відзначаючи свій день народження, він мав і їх порушив. За що буде нести заслужене покарання. Тиснути на слідство і суд, кричати про "зраду" і "політичні переслідування добровольців" не буду. Від правоохоронців вимагав і вимагаю людського ставлення до всіх без винятку громадян. Юридична і медична допомога Михайлу надається всебічна", - зазначив він.

"Людей прошу з розумінням поставитися до цієї ситуації. На війні ідентифікація "свій-чужий", поняття "справедливо-несправедливо", "правда-брехня" сильно загострюються. Хлопці тримаються роками, а потім якоїсь миті зриваються і наслідки погані. Ми не шукаємо жалості, просто просимо про розуміння", - додав Ярош.

Нагадаємо, 14 травня в Кам'янському 29-річний водій таксі забрав із кафе трьох пасажирів. Під час поїздки таксист не відповів на привітання "Слава Україні!".

Коли машина приїхала до місця призначення, один з пасажирів завдав водієві ударів телескопічною палицею по голові. Таксист утік, але через кілька хвилин повернувся з іншими таксистами. Вони вступили в бійку з пасажирами. Одному з них удалося втекти, а Навроцький дістав пістолет і зробив 3-4 постріли, влучивши в ногу 50-річному чоловікові  - також водієві таксі. Постраждалого госпіталізували в лікарню.

Відомості за цим фактом було внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). 39-річного Навроцького затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram