ГоловнаПолітика

Турчинов: держустанови відмовляться від 1С

Підприємства переведуть на програмний продукт національного виробника.

Турчинов: держустанови відмовляться від 1С

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що державні і бюджетні установи більше не будуть використовувати російську програму бухгалтерського обліку 1С.

"Безумовно, ми не можемо змусити бухгалтера, який користується російським програмним продуктом, відмовитися від нього. В першу чергу це стосується санкцій, спрямованих на неможливість реалізації цього програмного продукту. І, безумовно, коли ми говоримо про державні установи, бюджетні установи, то тут не буде факультативу і терміново, у обов'язковому порядку вони будуть переводитися на програмний продукт національного виробника. Є дуже якісний продукт, який виробляють наші українські програмісти, і європейський продукт у тому числі забезпечують якісне обслуговування бухгалтерського обліку. Тому прошу підтримати рішення і ініціативно почати виконувати його", - сказав він у ефірі телеканалу "112.Украіна".

Нагадаємо, виробник програмного забезпечення ТОВ "1С" (Москва) і дочірнє підприємство "Єврософтпром", яке володіє авторськими правами на лінійку програмних продуктів "1С: Підприємство" в Україні, потрапили під санкції на три роки. Українським держкомпаніям заборонено закуповувати продукти ТОВ "1С".

До ТОВ "1С" і "Єврософтпром" будуть застосовані блокування активів; обмеження торгових операцій; заборона на виведення капіталів за межі України; зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування; заборона передачі технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності; їм не видаватимуть ліцензії на ввезення або вивезення валюти.

"Єврософтпром" продовжить надавати оновлення для існуючих клієнтів, але не зможе продавати нові продукти.

В Україні програмними продуктами "1С: Підприємство" користується близько 300 тис. компаній. Це система класу ERP (Enterprise Resource Planning - управління ресурсами підприємства), тобто корпоративна інформаційна система для автоматизації планування, обліку, контролю і аналізу всіх основних бізнес-процесів і вирішення бізнес-завдань підприємства загалом. Вона складається з різних модулів, наприклад, бухгалтерський і податковий облік, управління складом, транспортом і т.ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram