ГоловнаПолітика

Порошенко повідомив про згоду Макрона залишитися в "нормандській четвірці"

У президента працюють над організацією телефонної розмови з новим лідером Франції.

Порошенко повідомив про згоду Макрона залишитися в "нормандській четвірці"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко повідомив, що вже відбулися перші контакти української сторони з адміністрацією нового президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Мій основний радник із зовнішньої політики пан Костянтин Єлісєєв спілкується з новим дипломатичним радником президента Макрона. І ми працюємо зараз над підготовкою до телефонної розмови. Але перший сигнал, який ми отримали з Парижа, Берліна повен надій - що функціонування "нормандського формату" залишатиметься чинним", - зазначив голова держави, відповідаючи на запитання про очікування від нового президента Франції та подальшу долю "нормандського формату".

Порошенко розповів, що мав можливість поспілкуватися з Еммануелем Макроном до його обрання президентом Франції.

"Голосування за президента Макрона стало ефективною демонстрацією відповідального вибору французького народу. Спроба популіста поширити євроскептичні настрої серед французького населення не вдалася", - зазначив президент.

Голова держави ще раз наголосив, що для України життєво важливим є питання миру та імплементації Мінських домовленостей.

Нагадаємо, Порошенко у вихідні відвідає Берлін для переговорів з канцлером Німеччини Анґелою Меркель з приводу організації зустрічі "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram