ГоловнаПолітика

Порошенко закликав українців піти з Рунету

Президент закрив сторінки у "ВКонтакте" і "Одноклассниках".

Порошенко закликав українців піти з Рунету
Фото: Сергей Нужненко

Президент Петро Порошенко вирішив закрити свої офіційні сторінки в соціальних мережах "Одноклассники" і "ВКонтакте" і закликав українців узяти з нього приклад.

"Гібридна війна вимагає адекватних відповідей на виклики. Тому з метою впливу на опонентів і контрпропаганди моя команда використовувала сторінки в деяких російських соцмережах. Але масовані кібератаки РФ по всьому світу, зокрема нещодавнє втручання у виборчу кампанію у Франції, вказують, що настав час діяти інакше, більш рішуче", - написав він на своїх сторінках в "Одноклассниках" і "ВКонтакте".

"Українські інтернет-провайдери повинні припинити надавати доступ до "ВКонтакте", "Одноклассники", "Яндекс" і інших російських сервісів. Усі офіційні сторінки Президента на цих сервісах будуть закриті. Закликаю усіх співвітчизників негайно вийти з російських серверів із міркувань безпеки", - додав Порошенко.

Нагадаємо, рішенням РНБО, яке Порошенко ввів в дію у вівторок, розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. До розширеного списку увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні буде заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru та "Яндекса".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram