ГоловнаПолітика

Гройсман в Ізраїлі обговорив визнання Кнесетом Голодомору геноцидом українського народу

Для України розуміння Ізраїлю в цьому питанні дуже важливе, зазначив прем'єр.

Гройсман в Ізраїлі обговорив визнання Кнесетом Голодомору геноцидом українського народу
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час візиту в Ізраїль зустрівся зі спікером Кнесету Юелем Едельштейном і обговорив питання визнання Ізраїлем Голодомору геноцидом українського народу.

Про це Гройсман написав у Фейсбуці в понеділок увечері.

"Я повідомив спікеру Кнесету, що в 2017-2018 роках в Україні пройдуть жалобні заходи до 85-ї річниці трагедії Голодомору. Для України розуміння Ізраїлю в цьому питанні дуже важливе, а визнання Голодомору геноцидом українського народу мало б велике значення для українського суспільства. Ми не повинні забувати про ці трагічні події і зобов'язані активізувати громадський діалог і встановити історичну правду навколо трагічних сторінок спільної історії", - написав прем'єр. Прем'єр України також висловив подяку спікеру Кнесету за конструктивний діалог і розуміння, і висловив надію на подальшу плідну співпрацю між Україною та Ізраїлем.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час свого робочого візиту в Ізраїль провів зустріч з прем'єром Беньяміном Нетаньяху, а також з президентом країни Реувеном Рівліном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram