ГоловнаПолітика

Суд арештував 6 пістолетів, 3 гвинтівки, 2 рушниці й арбалет Арбузова

Екс-голову Нацбанку підозрюють у розтраті 220 млн гривень.

Суд арештував 6 пістолетів, 3 гвинтівки, 2 рушниці й арбалет Арбузова
Фото: Пресс-служба НБУ

Печерський районний суд Києва арештував шість пістолетів, три гвинтівки, дві рушниці й арбалет колишнього виконувача обов'язків прем'єр-міністра, екс-голову Національного банку України Сергія Арбузова.

Про це йдеться в ухвалі суду.

Арбузова підозрюють у тому, що, перебуваючи на посаді голови НБУ, він розтратив державні кошти шляхом створення ТОВ "Банківське телебачення", афільованим власником якого він був, і фінансування протягом 2011-2013 років господарської діяльності цього підприємства на загальну суму 220 млн гривень.

У зв'язку з невстановленням місця перебування підозрюваного 22 травня 2014 року його оголосили в розшук, а з червня 2014 року він перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.

За даними Генпрокуратури, на ім'я Арбузова зареєстровано зброю, на яку орган розслідування просить накласти арешт.

"Суд задовольнив клопотання і наклав арешт на пістолет Walther, пістолет Люгера "Парабелум", пістолет SIG Sauer P226, пістолет газовий RG88, 2 пістолети під гумову кулю ПМР і Форт 1705, гвинтівку CIFSAN, 2 карабіни (короткоствольна гвинтівка) "Сайга" і Krieghoff Optima, 2 рушниці мисливські Fabarm і арбалет Quad400", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 травня ГПУ повідомила Арбузова про підозру в розтраті 220 млн гривень під час створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення телекомунікаційної компанії "Укртелеком".

У лютому суд арештував моторний човен і водний мотоцикл брата Арбузова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram