ГоловнаПолітика

СБУ: мітинг за "Рівненську народну республіку" фінансував комітет Азарова

На акцію "Комітет порятунку України" виділив $4 тис.

СБУ: мітинг за "Рівненську народну республіку" фінансував комітет Азарова
Николай Азаров
Фото: www.kmu.gov.ua

Гроші на організацію мітингу під сепаратистськими гаслами біля приміщення Рівненської обладміністрації передав "Комітет порятунку України", що його очолює екс-прем'єр Микола Азаров, заявив на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак.

За його словами, посередником у передачі грошей виступив лідер радикальної громадської організації "Наждак" Микола Дульський, який переховується на території РФ.

"Нами задокументовано факт. Ви знаєте про "Комітет порятунку України", який очолює екс-прем'єр-міністр Микола Азаров. Зокрема, через кур'єра Дульський передав для організаторів акції 4 тисячі доларів. За участь в акції студенти отримали по 200 грн за людину", - сказав Грицак.

За словами Грицака, 10 травня за вказівкою Дульського зловмисники спробували зібрати масовку для блокування будівлі Рівненської обласної державної адміністрації під гаслом боротьби з бурштиновою мафією.

"Затримано одного місцевого жителя і двох приїжджих організаторів. Приїжджі організатори були з Києва та Львова. Вони підтвердили, що зловмисниками є особи, які на сьогодні переховуються на території Російської Федерації, тобто організатори з Москви, а саме - Микола Дульський і "Комітет порятунку України", - сказав він.

Під час обшуків у підозрюваних в організації мітингу правоохоронці вилучили засоби зв'язку, плакати з написом "Рівненська народна республіка", які використовували під час мітингу, листування, у одного з підозрюваних виявили боєприпаси.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, напередодні суд застосував до жителя Києва Юрія Клейноса, підозрюваного в організації мітингу за створення "Рівненської народної республіки", запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

СБУ раніше звинувачувала Дульського в організації низки проплачених провокацій в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram