ГоловнаПолітика

Порошенко: голосування за УА в сенаті Нідерландів відбудеться 30 травня

"Тримаємо кулаки", - зазначив Порошенко.

Порошенко: голосування за УА в сенаті Нідерландів відбудеться 30 травня

У Сенаті (верхня палата парламенту) Нідерландів 30 травня відбудеться голосування з ратифікації угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, повідомив Президент Петро Порошенко на прес-конференції.

Він нагадав, що дебати з цього питання в сенаті Нідерландів пройдуть 23 травня.

"Тримаємо кулаки", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, нижня палата парламенту Нідерландів (Палата представників) офіційно підтвердила ратифікацію угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною 23 лютого. Для завершення процедури повинна проголосувати верхня палата (Сенат), після чого ратифікаційні грамоти передаються на підпис королю Нідерландів і відправляються в Брюссель.

Нідерланди - єдина країна ЄС, яка не ратифікувала угоду про асоціацію України і ЄС, оскільки голландці відкинули її на референдумі в квітні минулого року.

Як компроміс Нідерланди зажадали прописати в угоді, що вона не передбачає автоматичних гарантій безпеки, військової допомоги і фінансової підтримки Україні і не дає українцям права на проживання і вільне працевлаштування в ЄС. Жодна з цих можливостей не була гарантована угодою про асоціацію, однак голландський уряд хотів чітко вивести їх за межі документа, щоб заспокоїти виборців. Лідери ЄС погодилися з цим і заодно зажадали від України активніше боротися з повсюдною корупцією.

Зараз угода про асоціацію працює в тимчасовому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram