ГоловнаПолітика

Поліція почала розслідування проти заступника голови НАЗК за підозрою в конфлікті інтересів

Радецький вважає дії поліції черговою спробою дискредитації агентства.

Поліція почала розслідування проти заступника голови НАЗК за підозрою в конфлікті інтересів

Поліція почала розслідування проти заступника голови Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) Руслана Радецького за підозрою в конфлікті інтересів.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Працівники Департаменту захисту Національної економіки поліції за погодженням з Генеральною прокуратурою склали на члена Національного агентства з питань запобігання корупції адміністративні протоколи за порушення норм антикорупційного законодавства", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що один з керівників НАЗК порушив вимоги статті 28 (Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Закону України "Про запобігання корупції".

"Він не повідомив НАЗК про наявний у нього реальний конфлікт інтересів під час розгляду листа ГПУ і надалі погодив проект рішення про відмову у повній перевірці декларацій одного з суддів Печерського районного суду м. Києва за 2015-2016 роки. Як встановили правоохоронці, саме цей суддя розглядав адміністративну справу і виніс щодо члена НАЗК з участю його захисника рішення, яким був визнаний невинним", - наголошується в повідомленні.

Працівники Департаменту захисту Національної економіки поліції за погодженням з Генеральною прокуратурою склали на члена НАЗК адміністративні протоколи за ч. 1, 2 ст. 172-7 (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) КУпАП.

Заступник голови НАЗК Руслан Радецький підтвердив цю інформацію.

"Сьогодні я опинився в центрі чергової спроби цинічної дискредитації НАЗК співробітниками Національної поліції. В продовження вигаданої історії про нібито "п'яне" водіння, яка з тріском розвалилася в суді, поліція сфабрикувала нову справу проти мене про нібито конфлікт інтересів", - написав Радецький у фейсбуці.

Чиновник припускає, що причиною початку розслідування поліцією є дискредитація НАЗК напередодні розгляду Верховною Радою законопроекту про "перезавантаження" агентства, а також спроба створити на нього тиск через знайдені порушення під час перевірки електронних декларацій керівного складу Національної поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram