ГоловнаПолітика

Сесія Тернопільської міськради знову не відбулася

Пікет під міськрадою триває.

Сесія Тернопільської міськради знову не відбулася
Фото: Facebook/Красновська Любов

Сесія Тернопільської міської ради знову не відбулася. Про це LB.ua повідомили депутати.

Близько 9-ї години в поліцію надійшло повідомлення про замінування приміщення міськради і сусідньої з ним будівлі Національного банку. Депутати і журналісти змушені були покинути приміщення міськради. На цей момент мінери обстежують приміщення.

Тим часом під будівлею зібралося кілька сотень прихильників "Свободи", представників правоохоронних органів і жителів міста. "Свободівці" вимагають скласти мандат трьох депутатів: Ігоря Турського, Романа Навроцького та Івана Сороколіта, яких виключили з партії і фракції "Свобода" за голосування всупереч позиції політсили. Депутати від "Самопомочі" і БПП встали на захист колишніх членів "Свободи", пояснюючи, що законодавство передбачає відкликання мандата тільки виборцями.

За словами мера міста Сергія Надала, сьогодні вранці депутати збиралися на засідання, але після надходження інформації про мінування покинули приміщення і розійшлися.

"Було запропоновано провести сесію на вулиці. Незважаючи на те, що законодавством передбачено проведення засідань міськради тільки в сесійній залі і реєстрація - за допомогою автоматизованої системи, я вийшов на вулицю, щоб не загострювати конфлікт. Письмово зареєструвалися тільки близько 15 депутатів. Кворум був відсутній", - зазначив він.

Міський голова також повідомив, що наступна сесія відбудеться щонайшвидше через десять днів. За цей період він сподівається знайти компроміс між головами фракцій міськради.

Коментуючи вимоги "свободівців" до трьох депутатів здати мандат, Надал сказав: "Як міський голова я розумію, що потрібно діяти відповідно до закону, який передбачає певну процедуру (відкликання депутата - ред.). З іншого боку, ці депутати балотувалися за списком "Свободи", вони стали депутатами за рахунок "Свободи". Вони брали на себе певні зобов'язання, йдучи на вибори. Цілком логічно, що зараз партія вимагає від них складання мандата. Звичайно, "Свобода" не може насильно змусити їх це зробити, але це (акції під міськрадою - ред.) свого роду публічний тиск і можливість донести інформацію людям".

Мер не заперечує, що оскільки є членом партії "Свободи", він також повинен виконувати її рішення. "Але я також є мером і повинен керуватися законом і піклуватися про всіх жителів міста", - додав він.

Крім того, Сергій Надал заперечує, що 24 квітня, коли біля міськради сталася сутичка, в будівлю заводили невідомих людей. "Про це говорять депутати, які навіть не увійшли в приміщення. На відео з камер відеоспостереження видно, що тоді увійти в будівлю могли всі, хто хотів. Видно також, як деякі депутати від "Самопомочі" відмовляли інших заходити всередину, вдаючи, що сесію заблокували", - пояснив він і додав, що минулого разу сесія не відбулася у зв'язку з відсутністю кворуму.

Нагадаємо, 24 квітня біля будівлі Тернопільської міськради сталася бійка. Представники "Свободи" вимагали від трьох депутатів - Ігоря Турського, Романа Навроцького та Івана Сороколіта здати мандат. Під час сутички постраждало двоє депутатів від фракції БПП. Сесія не відбулася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram