ГоловнаПолітика

Суд зняв арешт із рахунків тютюнового дистриб'ютора "Тедіс Україна"

Компанії повернули вилучені під час обшуків сигарети.

Суд зняв арешт із рахунків тютюнового дистриб'ютора "Тедіс Україна"
Фото: vgolos.com.ua

Печерський районний суд Києва 5 травня скасував арешт рахунків монополіста на ринку дистрибуції сигарет "Тедіс Україна" (раніше - "Мегаполіс-Україна") в ПриватБанку і "Райффайзен Банку Аваль".

Про це свідчать матеріали суду.

29 березня суд вирішив арештувати кошти на двох розрахункових рахунках у столичному філіалі ПриватБанку. 10 квітня суд арештував рахунки "Тедіс Україна" в ПриватБанку і "Райффайзен Банку Аваль". "Тедіс Україна" звернулася до суду з вимогою скасувати арешт цих рахунків.

4 травня суд скасував арешт рахунків у столичному філіалі ПриватБанку, а 5 травня рахунків у ПриватБанку і "Райффайзен Банку Аваль", оскільки на судовому засіданні слідчий не заперечував проти задоволення клопотання.

Крім того, суд зобов'язав слідчих повернути вилучені під час обшуку складів у Сумах і Запоріжжі тютюнові вироби.

Нагадаємо, 31 березня близько тисячі співробітників правоохоронних органів провели обшуки в "Тедіс Україна", яку запідозрили в несплаті податків і фінансуванні тероризму. Генпрокурор Юрій Луценко говорив, що з 2012 року бенефіціаром "Тедіс Україна" є громадянин РФ Ігор Кесаєв, до якого рішенням РНБО були застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон. А всі рішення в "Тедіс" приймаються за погодженням з топ-менеджером заводу ім. Дегтярьова, постачальником зброї "ДНР" і "ЛНР".

"Тедіс Україна" контролює весь ринок дистрибуції тютюнових виробів. Його послугами користуються всі чотири найбільші виробники: "Філіп Морріс Україна", "JTI Україна", "Імперіал Тобако Юкрейн" і "BAT Україна", які займають 98% ринку сигарет. У 2014-му і 2015 роках 100% вироблених в Україні сигарет були реалізовані "Тедісу" (тоді ще "Мегаполіс"). За рахунок цього "Тедіс Україна" входить у топ-20 найбільших українських компаній.

Після обшуків у тютюнових кіосках виникли проблеми з продажем сигарет.

26 квітня "Тедіс Україна" заплатила штраф 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram