ГоловнаПолітика

Логвинський вважає неминучим створення трибуналу у справі Росії

Депутат не очікує реакції РФ на рішення Міжнародного суду ООН.

Логвинський вважає неминучим створення трибуналу у справі Росії
Георгий Логвинский
Фото: Макс Требухов

Віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, депутат Верховної Ради України Георгій Логвинський вважає неминучим створення трибуналу у справі Росії.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна, коментуючи нещодавні рішення Міжнародного суду ООН і Ради Європи щодо Криму.

"Росія розуміє тільки силу і, як будь-яке бандитське угруповання, фінансові збитки. Тому санкції, які будуть накладатися за результатами цих рішень, це і є той результат, який б'є по Росії. І друге. Я вважаю, що сьогоднішній день, коли буде використовуватися міжнародний судовий механізм, призведе до того, що нам доведеться створити окремий спеціальний трибунал, від чого, до речі, Європа відмовлялася і створила кримінальний суд, який розглядатиме цю агресію", - заявив він.

"І тоді ті особи, які були учасниками міжнародних злочинів, які ми фіксуємо різними діями, тоді вони будуть нести кримінальну відповідальність і будуть визнані міжнародними злочинцями. Оце цілі, і завдання, і цінність цих документів", - сказав Логвинський.

При цьому він вважає, що Росія ніяк не відреагує на рішення і суду ООН, і Ради щодо Криму.

"Ми говоримо, а як же російські окупанти поставляться до рішення Міжнародного суду ООН? Скажіть, а як ІДІЛ поставиться до рішення Сполучених Штатів Америки, а як банда "Чорна кішка" поставиться до рішення якогось слідчого відділу? Те саме, взагалі-то. Ми не очікуємо від них якихось рішень. Ми лише ставимо нашим завданням, щоб речі називалися своїми іменами. Щоб ми розуміли, що це не юрисдикція окупації, це угруповання бандитів, яке порушує права людини на цій території і намагається здійснити кримінальне переслідування народу", - сказав він.

Нагадаємо, 19 квітня Міжнародний суд ООН закликав РФ скасувати заборону Меджлісу і гарантувати права кримських татар і українців на території півострова.

3 травня Комітет міністрів Ради Європи заявив про незаконність анексії Криму і наполегливо закликав РФ вжити заходів для дотримання прав людини і припинити репресії, зокрема, проти українців і кримських татар на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram